Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Waar de begrippen diversiteit en inclusiviteit ons de laatste jaren om de oren vliegen, zien we weinig tot geen structurele veranderingen in de personeelsbestanden van culturele instellingen. Wel zien we een toenemend aantal culturele instellingen die door middel van talloze, maar altijd slechts tijdelijke innovaties nieuwe doelgroepen (lees: jong publiek met een migratieachtergrond) aan zich proberen te binden. Wat zijn hier de implicaties van? Wiens geleefde ervaringen worden in de spotlight gezet, en wie haalt hier profijt uit? 

datum
21/03/2020
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands
 
locatie

Locatie wordt later bekend gemaakt 

toegang

Gratis toegang 

Deze avond staat in het teken van de verantwoordelijkheden van instituten tegenover de omgeving waar ze zich in bevinden, de fouten die er zijn begaan tijdens het binnenhalen van tentoonstellingen die buiten hun leefwereld vallen, en de macht die zij uitoefenen in de stad. Hoe kunnen culturele instellingen ruimte creëren voor geleefde ervaringen die ondergerepresenteerd zijn in hun bubbels, zonder die ervaringen uit te buiten, te misbruiken of anderszins te miskennen?

The Hoodie Unravelled 

In het kader van de langetermijnsamenwerking met Het Nieuwe Instituut ontwikkelt het Rotterdamse collectief Concrete Blossom een on-site spiegelprogramma bij de tentoonstelling The Hoodie. Op basis van de centrale vraag hoe, waar en door wie de cool van de hoodie tot stand wordt gebracht, wordt het kledingstuk onder de noemer The Hoodie Unraveled in allerlei opzichten ‘ontrafeld’. Het on-site-programma op verschillende locaties in Rotterdam bestaat uit een reeks (besloten) workshops, openbare lezingen, een aantal speciale edities van Thursday Night Live! en andere events als mini-tentoonstellingen en filmavonden.