Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Vier de kerstvakantie met de hele familie in Het Nieuwe Instituut tijdens FamilieFest! Op deze feestelijke dag hebben families het voor het zeggen. Dit keer staat het festival in het teken van de hoodie. In de tentoonstelling The Hoodie onderzoek je samen de trui met capuchon. Het lijkt misschien een simpel stuk stof, maar een hoodie kan veel betekenissen hebben voor jou en de mensen om je heen. Bereid je voor op een dag vol workshops en activiteiten van kunstenaars en ontwerpers. Zelf maken staat zoals altijd centraal.

My Hoodie, My Home

met Aynouk Tan

Wat betekent thuis voor jou? Hoe ziet het eruit en hoe voel je je als je thuis bent? Aynouk Tan kijkt net even anders naar kleding. Maak samen met haar een hoodie die vertelt hoe en wanneer jij je thuis voelt. Laat je hoodie daarna zien aan de wereld in een feestelijke optocht.  

Breakdance

met Nina Oranje

Naast de vaste dansmoves zoals freezes, sixsteps en powermoves, draait breakdancen vooral om creativiteit. B-girls en b-boys in spé ontdekken hun talent met danseres Nina Oranje.

Make a Move

Maakplek

Waar word jij nou heel boos van? Plastic soep, nare pestkoppen of smeltende poolkappen? Ontwerp een outfit waarbij jouw boodschap niet te missen is. Breng je werk tot leven op een groot scherm en laat de hele wereld zien waar jij voor staat.

Hoodie composities

met Bas van der Kruk

Laat je in de tentoonstelling The Hoodie inspireren door het werk van Thorsten Brinkman. Hij legt zijn composities vol kleur en maffe mensfiguren vast op de foto. Samen met kunstenaar Bas van der Kruk leg je jouw compositie vast. Vergeet niet je foto weer van de waslijn te halen voordat je naar huis gaat.

Gedicht geheimen

met Asha Capella

Wat zou je doen als je een geheime ruimte zou hebben waar helemaal niemand je kan zien? Asha Capella helpt je bij het schrijven van een gedicht waarin jouw eigen plek tot leven komt. Je kan het daarna ophangen in de warme, donkere hoodie cocon, waar niemand het kan zien. 

The Hoodie Speedtours

met Joëlle en Florian

Dit kledingstuk lijkt misschien een simpel stuk stof, maar een hoodie kan veel betekenissen hebben voor jou en de mensen om je heen. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een hoodie na deze speedtour met Joëlle en Florian

Audiotour door The Hoodie

Willen jullie de tentoonstelling het liefst op eigen houtje ontdekken? Dat kan! Onze rondleiders hebben speciaal voor families een audiotour gemaakt. Vraag bij de receptie naar de luisterlink en beluister de tour op je eigen telefoon.

Poffertjeskraam

Het is niet voor niets kerstvakantie; dat moet gevierd worden. Er staat een echte poffertjeskraam voor Het Nieuwe Instituut waar je heerlijke poffertjes kunt halen. En met je festivalbandje zijn die ook nog eens helemaal gratis!

FamilieFest Special

Het Nieuwe Café

De FamilieFest-special van Het Nieuwe Café houdt jullie warm: voor maar €3,50 krijg je tijdens FamilieFest een halve pizza margherita mét vruchtenlimonade!

datum
28/12/2019
tijd
11:00 – 17:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 2,00
BSO groepen & RotterdampasGratis

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Bezoekers waarderen het FamilieFest met een 8,5 gemiddeld.

Ouders over FamilieFest: 

"Mijn kinderen wilden niet meer naar huis."

"Feestje voor families, actie voor kinderen."

"We hebben nog nooit zoiets meegemaakt en zijn er de volgende keer zeker weer bij."

Het Nieuwe Instituut organiseert elke schoolvakantie, met uitzondering van de zomervakantie, een FamilieFest. Tijdens dit festival volgen families de hele dag workshops en activiteiten. Elk FamilieFest heeft een ander thema, maar zelf ontwerpen en maken staat altijd centraal.