Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

GEANNULEERD. Hoewel Het Nieuwe Instituut, de rondleiders en de kunstenaar er alles aan hebben gedaan om dit gesprek ondanks de nieuwe maatregelen van 12 maart 'gewoon' te laten plaatsvinden, moeten wij het voor dit moment toch afgelasten. Een nieuwe datum volgt zo spoedig mogelijk!

Live interview waarin rondleiders Asha Capella en Florian van Zandwijk met kunstenaar Bogomir Doringer in gesprek gaan over o.a. zijn bijdrage aan de tentoonstelling The Hoodiete volgen via het Instagram-account van Het Nieuwe Instituut.

Kijk op donderdag 12 maart 2020 vanaf 19.00 uur live mee naar een gesprek met Bogomir Doringer. In deze conversatie naar aanleiding van het werk dat Doringer op verzoek van Het Nieuwe Instituut en curator Lou Stoppard heeft gemaakt gaat hij onder meer in op de vraag wie er het recht heeft om wat te dragen, hoe de hoodie zich verhoudt tot zowel angst als (seksuele) verleiding, tot privacykwesties en sociaal-politieke strijd en hoe de nieuwe hoodie-installatie past binnen eerdere projecten als FACELESS.

“De hoodie laveert voortdurend heen en weer tussen een soort erotische spanning (Eros) en angst (Thanatos) en stelt de drager in staat om buiten te sluiten of juist te verbinden, zoals een masker dat ook doet. De hoodie biedt een beetje beschutting in een tijd waarin privacy een voorrecht is dat maar aan een enkeling is voorbehouden en identiteiten door technologie worden bijgesteld en uitgebuit.”

datum
12/03/2020
tijd
19:00 – 20:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis te volgen via Instagram