Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 1 december 2019 opent de tentoonstelling The Hoodie, waarin verkend wordt welke rol dit controversiële kledingstuk speelt in cultuur, mode en politiek. In deze tentoonstelling van schrijver en curator Lou Stoppard staat de hoodie als ‘verhalenverteller’ centraal.

Om alle uiteenlopende betekenissen van de hoodie te laten zien wordt er een installatie gemaakt van circa 60 hoodies, waarvan een geselecteerd aantal verzameld wordt via deze open call.

Naast de unieke stukken van gerenommeerde merken en ontwerpers die in deze installatie te zien zijn, willen we ook het verhaal én de betekenis van jouw hoodie delen in de tentoonstelling!

Hoe & Wat

1. Stuur een e-mail naar thehoodie@hetnieuweinstituut.nl o.v.v. “Open Call” met hierin een foto van jouw hoodie, merk, jaartal collectie, locatie van de aankoop en een korte omschrijving van deze hoodie en het verhaal erachter.

2. Als jouw hoodie is geselecteerd kan deze worden verzonden naar Het Nieuwe Instituut.

3. Jouw hoodie zal gedurende de looptijd van de expositie The Hoodie te zien zijn in de speciale installatie. Je ontvangt daarnaast twee persoonlijke uitnodigingen voor de speciale openingsavond op 30 november 2019. Bovendien word je vermeld in het webmagazine.

4. Na afloop van de tentoonstelling dient jouw hoodie weer te worden opgehaald bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Word ook onderdeel van deze bijzondere tentoonstelling!

Neem contact op met thehoodie@hetnieuweinstituut.nl voor meer info.